Oppsett for internett, mms og e-post

Nr du setter i ditt TDC SIM-kort i din Android telefon, er din telefon som regel automatisk satt opp med internett og mms innstillinger og klar til bruk. Hvis det ikke er tilfellet, kan du finne hjelp i veiledningen p denne siden. F ogs hjelp til oppsett i TDC`s videoguide til Android eller i din telefons manual.

Merk: Menyen kan se noe forskjellig ut alt etter hvilken Android telefon du har. Det finnes dessuten forskjellige versjoner av Android sitt operativsystem. Se din telefonmanual, hvis du ikke kan finne det riktige punktet p din telefon.

Automatisk Oppsett via TDC SIM-kort

Den enkleste mten f din Android satt opp mot TDC`s nettverk, s man kan komme seg p nett og sende mms er ved laste ned oppsettet via ditt TDC SIM-kort.

Merk: Veiledningen er produsert p en Samsung Galaxy med Android 4.1.2 . Har du en annen Android telefon som f.eks. HTC eller Sony Ericsson kan tilgang og navn p de forskjellige menyvalgene variere. Se din telefonmanual for nrmere informasjon.

1. G til Innstillinger > Flere innstillinger > Mobilnettverk og velg Tilgangspunktnavn.

Android flles Galaxy S3 03

Android flles Galaxy S3 04

Android flles Galaxy S3 03

2. Trykk p menyknappen p telefonen. Du finner som regel menyknappen nederst p din mobiltelefon. Velg deretter "Tilbakestill til stand"

Se eksempler p, hvordan menykanppen kan se ut:

Menuknap android galaxy

Menuknap android HTC

Menuknap android Sony

Android flles Galaxy S3 05

3. Kontroller at markren er huket av ved TDC Internet Norway.
Android internet Galaxy S3 06
N er din telefon satt opp med TDC mms og internett oppsett.

Manuelt oppsett for internett

Hvis du ikke fr det automatiske oppsettet via SIM-kortet til fungere , kan du i stedet flge veiledningen under for manuelt oppsett til Android for internett.

Merk: Veiledningen er produsert p en Samsung Galaxy med Android 4.1.2 . Har du en annen Android telefon som f.eks. HTC eller Sony Ericsson kan tilgang og navn p de forskjellige menyvalgene variere. Se din telefonmanual for nrmere informasjon.

1. pne innstillinger p telefonen via menyknappen.
Android flles Galaxy S3 01 Du kan typisk finne innstillinger ved trykke p Meny-knappen, nr du er p startskjermen p din Android.

Se eksempler p, hvordan menyknappen ser ut nedenfor:

Menuknap android galaxy
Menyknappen p Samsung Galaxy S II

Menuknap android HTC
Menyknappen p HTC Sensation

Menuknap android Sony
Menyknappen p Sony Ericsson Xperia Neo
2. Velg Flere Innstillinger og deretter Mobilnettverk
Android flles Galaxy S3 02 Android flles Galaxy S3 03
Det kan vre forskjell p hva menyene heter p de forskjellige Android telefonene. Den rette menyen heter typisk "Trdlst og nettverk". Hvis du er i tvil, se din telefonmanual.
3. Velg Tilgangspunktnavn
Android flles Galaxy S3 04 Det er forskjell p hvor "navnet p tilgangspunkt." og "Access point names" str p skjermen. P de fleste Android mobiltelefoner heter punktet tilganspunkt.
4. Opprett et nytt APN eller rediger et eksisterende
Android internet Galaxy S3 06 Hvis det allerede ligger inne et APN/Navn p tilgangspkt. til internett kan du redigere dette ved trykke p det.

Hvis det ikke finnes et tilgangspunkt til internett, s trykk p menyknappen og velg Ny APN.
5. Sett innstillingene som p bildet nedenfor
Android internet Galaxy S3 07

Android internet Galaxy S3 08
Sett Navn til TDC internet Norway eller Internet

Sett APN til internet.no

Sett MCC til 238

Sett MNC til 01

Sett APN-type til default,supl

Sett Brer til uspesifisert

Hvis det str tekst i felter som viser "ikke angitt" p bildet, br dette slettes. Visse av feltene er ikke viktige. Ingen vrige felter behver vre spesifisert.
6. Trykk p menyknappen og deretter lagre

Manuelt oppsett for mms

Hvis du ikke fr det automatiske oppsettet via SIM-kortet til fungere, kan du i stedet flge veiledningen nedenfor manuelt for sette opp din Android for mms.

Merk: Veiledningen er produsert p en Samsung Galaxy med Android 4.1.2 . Har du en annen Android telefon som f.eks. HTC eller Sony Ericsson kan tilgang og navn p de forskjellige menyvalgene variere. Se din telefonmanual for nrmere informasjon.

1. Flg punktene 1-4 i internettveiledningen ovenfor.

2. Ditt APN til mms skal ha flgende innstillinger:

Android mms Galaxy S3 06

Android mms Galaxy S3 07
De feltene som skal fylles inn str nedenfor.

Alle de vrige feltene skal slettes s de str til "ikke angitt".

Navn: TDC MMS Norway

APN: mms

MMSC: https://mmsc.tdc.dk:8002

MMS Proxy: inetproxy.tdc.dk

MMS Port: 8080

MCC: 238

MNC: 01

APN type: mms

Godkjenningstype: PAP

Brer: Uspesifisert

OBS: APN type str p visse telefoner som mms + internet som standard. Det er viktig at du velger mms som APN-type, siden internet og mms skal ha seperat oppsett.

Trykk deretter p menyknappen og trykk p lagre.

Slik setter du opp e-post p din Android

Merk: Veiledningen er produsert p en Samsung Galaxy med Android 4.1.2 . Har du en annen Android telefon som f.eks. HTC eller Sony Ericsson kan tilgang og navn p de forskjellige menyvalgene variere. Se din telefonmanual for nrmere informasjon.

1. Trykk p menyknappen og velg "Innstillinger" 2. G s inn under kontoer og velg "Legg til konto"
Android flles Galaxy S3 01 Android mail Galaxy S3 01a
3. Velg s E-post 4. Fyll inn ytterligere info. (Hvis du fr muligheten velg "Manuelt oppsett")
Android mail Galaxy S3 02a Android mail Galaxy S3 03a